Noen ord om varmekabler

Hva er viktig når man velger gulvvarmeprodukt, viktig for elektriker og viktig for elektrikers kunde?
For kunden er det vel ganske enkelt, et varmt gulv som virker som det skal uten problemer i mange år. Men hva skal elektriker tenke på? Vi ser at det er flere viktige egenskaper. Det kan også være økonomiske forhold i valg av en varmekabel til ett bad, eller for større antall varmekabler i et prosjekt. Vi tenkte vi skulle sette søkelyset på noen tips og tanker for valg av produkt, funksjon, økonomi, og sikkerhet. Det vi vet er at for sluttkunde er varmekabel eller varmefolie den beste varmeløsningen som kan installeres.

Varmekabelprodukter som skal brukes innendørs
Her skiller vi på lavtbyggende varmegulv og tradisjonelle støpte gulv. Skal varmen ligge rett under parkett eller laminat er det varmefolie som er løsningen. Men nå setter vi søkelys på varmekabelprodukter da dette er en god løsning der det skal støpes. Spør alltid om type støpemasse eller sparkel som skal benyttes om denne er egnet for innstøping av varmekabelprodukter. Det skal aldri benyttes jordfuktig støpemasse pga faren for luft rundt varmekabelen hvis massen ikke blir komprimert godt nok. Slike luftbobler som fører til at varmekabelen blir ødelagt gir ikke et godt resultat. Effektbehov, watt pr. løpemeter og mengde støp over kabelen er faktorer man må tenke igjennom. Man må vurdere hvordan kabelen skal installeres og den beste og sikreste måten å gjøre dette på. Skal varmekabel installeres og støpes inn før bygget er tettet må tilkoblingsledningen IKKE ligge på gulvet, men isoleres og henges opp over gulvnivå. Dette for å unngå vanninntrenging i enden på tilkoblingskabelen.

Hvor stor varmekabel trenger du?
Elflex fører kvalitetsvarmekabler lagerført både med 18W og 10W pr.lm og med en produktgaranti på hele 25år. Spør oss om pris, vi tror du blir positivt overrasket! Du kan se sortimentet her. Elflex ADSV+/DUO er toleder varmekabel. Kabelen er UV-bestandig og  har en alu-kappe rundt varmeledere.  Lett, smidig og enkel å legge. Europeisk produsert og kan brukes både inne og ute.
Varmekabelvelger kan du laste ned her.

Tradisjonelle varmegulv med ca 5-8cm overstøp
Det benyttes en varmekabel med18W pr.lm da det er mer støpemasse rundt varmekabelen og varmen fordeler seg bedre og minimerer faren for kaldfelt. Men mye støpemasse rundt varmekabelen gir noe tregere responstid når man ønsker en temperaturforandring i rommet. Varmekabler styres effektivt og trygt med Elflex Tutum termostat.Anbefalt produkt er Elflex ADSV+/DUO 18W pr.lm

Lavtbyggende gulv med 2-3 cm overstøp
I dag benyttes ofte lavtbyggende gulv da disse er mer effektive og er gir hurtigere respons ved ønske om temperaturforandring. Det er viktig at avstand mellom sløyfene er tette, uten at den totale effekten blir for høy. Da det totale effektbehovet pr.kvm går ned i nyere bygg pga isolasjonen er bedre, og dører og vinduer er tettere, er det viktig unngå kalde felt pga av for stor sløyfeavstand. Lavt effektbehov gir større sløyfeavstand. Da bør det benyttes en varmekabel med 10W pr.lm, noe som halverer sløyfeavstanden i forhold til en 18W kabel. Men en 10W kabel er nesten dobbelt så lang som en 18W kabel så arbeidet blir jo mer omfattende. Det finnes løsninger slik at installasjonen blir enklere og hurtigere. Her er det mye å spare på installasjonstid og dermed sørge for en bedre inntjening. Spør oss gjerne om råd. Varmekabler styres effektivt og trygt med Elflex Tutum termostat. Anbefalt produkt er Elflex ADSV+/DUO 10W pr.lm.

Elflex Varmekabelmatter
Dette er et produkt med faste effekter og kabelen er ferdig festet på en matte med lim. Det er tett sløyfeavstand og har derfor en god varmefordeling. Matten har påført lim + dobbeltsidig tape som sørger for godt feste på underlag. Underlaget må være rent og jevn. Det velges en matte som passer i rommet, og man velger effekten man har behov for pr.kvm. Varmekabelmatter styres effektivt og trygt med Elflex Tutum termostat.

Mattene leveres i 80W – 100W- eller 160W pr.kvm og leveres i ferdig elementer i forskjellige lengder. Man trenger ikke strips eller andre festeprodukter for å installere varmekabelmatten da påført lim og tape sørger for godt feste. Vi ser at dette er en prosjektvinner pga den enkle og hurtige installasjonen og den er spesielt egnet for lavtbyggende gulvløsninger med ønske om tett sløyfeavstand og god varmespredning. Vi i Elflex er stolte over å ha kvalitetsprodukter til en meget konkurransedyktig pris. Bare spør oss. Du finner en produktoversikt her. Anbefalt produkt er Elflex Ecofloormat.

Gjør varmekabelinstallasjonen enkel og hurtig
Installasjon av tradisjonell varmekabel kan være tidkrevende. Å ligge på kne og feste varmekabel med strips er vel noe man skal unngå, spesielt hvis man skal installere mange kabler. Det kan bli slitasje på kne og rygg med påfølgende sykemeldinger. Dette er lett og rimelig å unngå. Løsningen er å se litt på forskjellige muligheter for festemateriell.

Elflex kabelklips
Der det benyttes UNI-nett som armering bør man benytte kabelfesteklips for Elflex varmekabel ADSV/DUO. Klipsene festes ved å trykke dem ned på Uni-nettet og deretter trykke kabelen ned i klipset. Robust og sikkert, men enkelt å forandre CC-avstand ved behov og enkelt å ta opp kabelen hvis det er behov for det. All montasje gjøres ovenfra og krever ingen verktøy. Les mer her.

Elflex T-strip
Har du ett jevnt gulv kan en varmekabelinstallasjon gjøres enkel og effektiv med våre T-strip. Dette er en plastskinne med festeører man trykker kabelen ned i. T-strip kommer i pakke a 20 stk  på 0,5m pr stk. og disse festes til undergulvet med skruer eller montasjelim. Et bra produkttips er vår nye dobbeltsidige montasjetape som gjør jobben effektivt og hurtig. Tapen er ett nytt produkt for oss og vil bli lagerført denne våren. Les mer her. Kontakt oss gjerne hvis du har spørsmål.

Underlag for varmekabel og varmekabelmatter
Ofte skal det installeres isolerende underlagsplater under varmekabelproduktene. Dette er et riktig og energiøkonomisk tiltak på f.eks kalde kjellergulv. Her vil vi anbefale våre F-boards. Platene kan skrues eller hellimes med fliselim til underlaget før varmekabelinstallasjon og støping. Hard overflate og underflate og med isolerende XPS i midten gjør dette platen til et trykkfast produkt med isolerende egenskaper. 30 tonn trykkfasthet. Lagerføres i 6mm tykkelse, og vi skaffer 10mm på bestilling. Du kan lese mer her.

Nyhet!
Elflex Tutum

Den eneste spesialtermostat for lavtbyggende gulvvarme!

Valg av termostat, du trenger bare Elflex Tutum
Viktige egenskaper for en termostat er at den er nøyaktig og har nødvendige funksjoner! Markedet har hittil manglet «den riktige» termostaten for gulvvarme, men nå er den her. En termostat av høy kvalitet er en viktig faktor for å få riktig varme til riktig tid, den må være meget nøyaktig, den må være enkel å programmere samtidig som den har avanserte funksjoner som tilfredsstiller europeiske krav fra Ecodesign. Og den må ivareta kravet om en sikker varmefunksjon i drift. Det bør også fremgå på termostaten at det er installert gulvvarme slik at kunde ikke dekker til gulvet! Alle disse kriteriene er det KUN Elflex Tutum som ivaretar. Med Tutum kombinasjonstermostat har vi ikke spart på noe, men greid å holde prisnivået til et meget akseptabelt nivå. Du kan bli imponert her.

Eksempler på Elflex Tutums funksjoner

  • Selvforklarende Installasjonsguide på norsk.
  • Hvileskjerm med informasjon om at det er installert gulvvarme. Denne funksjonen velges automatisk når man tilkobler en gulvføler til termostaten og skal minne bruker på at gulv ikke må tildekkes.
  • Antifrostfunksjon. Holder romtemperatur over 7 gr.C
  • Bortefunksjon. Senker temperaturen eller effekten når du skal være borte over lengere tid.
  • Ovn/Peismodus. Holder gulvvarmen på selv om du fyrer i peisen.
  • Ukeprogram med inntil 5 temperaturintervaller pr dag. (dag/nattsenking av temperatur)

Takk for at du tok deg tid til å lese litt om varmekabler, har du spørsmål så håper vi du tar kontakt. Du vet vel også at vi prosjekterer gulvvarme for deg? Ta kontakt med elflex@prosjekt.no så hjelper vi deg med prosjektering og løsninger. Produktene er lagerført hos de beste grossistene. Finner du ikke varene hos din grossist så ta kontakt med oss.

Lykke til med valg av varmekabelprodukter.

Ingen kommentarer

You can be the first one to leave a comment.

Legg igjen en kommentar